lördag 5 februari 2011

Två gubbar och en snäll lärare

I Allt är lärarnas fel 11 tar Helena von Schantz upp ett program i Skolfront där en kommunalpamp och programledaren gemensamt grillar en representant från LR. Usel programproduktion där möjligheten att avslöja kommunalgubbens okunnighet helt uteblir. LR representanten gör ett trevligt intryck och får flera gånger sagt att diskussionen borde handla om innehållet men tyvärr ändå ett misslyckande. Ett misslyckande under svåra omständigheter men ändå.

Arbetstidsreglering är ett symptom på att ledarskapet är för dåligt och ett sätt för rektor att dölja att h*n inte lyckas följa upp det viktiga. Det är en gammal metod i avtagande på alla kreativa arbetsplatser.

Detta måste sägas varje gång frågan kommer upp och även när omständigheterna är svåra. LR representant du skulle ha angripit kommunalrådet hårt och skoningslöst. Han var ett praktexempel på maktens män och åskådarna hade njutit av att han hade blivit riktigt tilltvålad.

2 kommentarer:

  1. Sant Tom, men till det får man lägga att både omgivande reportage och programledarens frågor var ägnade att misstänkliggöra lärarnas och därmed hennes perspektiv. Inte ett lätt läge.

    SvaraRadera
  2. Ett oerhört svårt läge för henne och jag har all förståelse för hennes agerande och efteråt kan hon mycket väl ha tänkt, varför sa jag inte det, och känna sig väldigt konstigt manövrerad av programledaren.

    Vi behöver bygga upp vårt kollektiva mod så att vi vågar slåss. Lärare är vanligtvis mycket kompetentare än kommunalråd i småkommuner och vi ska inte böja knä för dem.

    SvaraRadera