torsdag 21 april 2011

Det är bra med skötsamma och duktiga människor

Kommentarerna till ett tidigare inlägg Det gäller att inte vara lydiga!!! fick mig att tänka till. Det krävs oerhört duktiga sjuksköterskor som räknar rätt på medicinen varje dag, lågstadielärarinnor som är duktig på svenska språket och att lära ut om det, ingenjörer som är duktiga på att räkna rätt på broars hållfasthet ... och de måste sköta detta dag ut och dag in utan att missköta sig. Samhället brakar ihop utan skötsamma och duktiga människor och ifall vi bara har idoler som är det motsatta vad får vi då? Vi behöver nog skötsamma och duktiga lärare också!

2 kommentarer:

  1. skötsamma, duktiga - ja. Men lydiga? Jag uppfattar lydnad och konflikträdsla som stora problem både i skolan och i resten av samhället.

    SvaraRadera
  2. Jag har nog alltid upplevt att det här med att jag varit duktig och kunnat sköta exempelvis mina studier gett mig kraft att våga säga ifrån och inte vara rädd för konflikter. Det känns som att den negativa beskrivningen av skötsamma och duktiga elever och lärare börjar bli ett riktigt problem. Mina erfarenheter pekar entydligt på att skötsamma människor är mer kreativa. Jag gör ju numera gärna reklam för skollyftet.se och har även i denna fråga hittat ett inlägg som känns bra.

    http://skollyftet.se/2011/04/25/skotsam-och-duktig-for-att-bli-kreativ/

    SvaraRadera