torsdag 14 april 2011

Det gäller att inte vara för lydig som lärare !!!!!!

Hos Tysta tankar i inlägget De "duktiga" lärarnas löner läser jag ....
"De barn som har lärt sig att lydnad är framgångsvägen och trivs i rollen som ”duktig” kanske dras till läraryrket och väntar sig ytterligare belöningar i form av hög lön. Tyvärr råder marknadens hårda lag och ”lydnad” är inte hårdvaluta i ett yrke som snarare kräver situationsanpassat ledarskap och självständighet"
och min kommentar blir självklart.Judas Priest - Breaking The Law

9 kommentarer:

 1. Nu är det bara denna härliga låt i mina hörlurar. Jag har nåtts av budskapet att duktig, lydig och skötsam är passé.

  SvaraRadera
 2. är det inte värre revolter än lite rock tror jag att systemet överlever. Det är väl deras egen gukldskiva de hämtar ut?

  SvaraRadera
 3. Ja det är väl närmast en önskedröm att det som krävs är självständighet och situationsanpassning. Visst har oket lättat, men nog står lydnad fortfarande högt i kurs i den kommunala skolan. Både för elever och lärare.

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid trott att rock kunde välta berg och att gitarren symboliserar något riktigt farligt.

  Lärare måste nog tillåtas vara lite mindre lydiga, mycket mer kaxiga om vi ska kunna få riktigt bra framtida skola. Egentligen är jag nog lite tveksam till att man sätter ihop duktig och lydig. Jag var nog nästan aldrig lydig men väldigt ofta nyfiken och intresserad av det fröken sa. Framför allt var jag nog duktig och tror fortfarande att kunskap är ett redskap som ger makt och framgång.

  SvaraRadera
 5. Jag har insett att jag känner en stor oro över det nästan föraktfulla tonläget mot skötsamma och duktiga personer. Jag skyller förstås inte på någon som uttalar sig här men vill ändå lyfta upp hur beroende vårt samhälle är av alla de duktiga människor som nöjer sig med låga löner drivna av engagemang i svaga och ideal om jämlikhet. Samhället går under utan dem och hur reagerar de på att bli föraktade.

  SvaraRadera
 6. det är inte duktigt att vara lydig - bara fegt.

  SvaraRadera
 7. Bra Jan och Helena! Generöst engagemang ska uppskattas av samhället men det får inte bli till en någon form av lydighet. Vi ska komma ihåg den sanna bilden av Florence Nightingale, en kvinna med skinn på näsan som tvingade maktens män att anpassa sig och stötta sjuksköterskorna. De stora vinnarna hennes olydnad blev patienterna.

  SvaraRadera
 8. :) Själv känner jag mig ofta extra duktig när jag har varit obekväm och gått mot strömmen. För det kräver en ansträngning och ger obehag, men är ändå rätt i längden.

  SvaraRadera
 9. Jag delar din känsla Helena, det är väldigt skoj att utmana kommungubbarna och få dem att skruva sig när de upptäcker att de kan lite väl lite.

  SvaraRadera