söndag 16 januari 2011

Syndabocksfavorit, lärarna

Nu vaknar revolutionären och jag ska våga säga det. Ja, jag törs, jag vågar, ett två tre på det fjärde .....

Lärare i allmänhet gör ett bra jobb

Helena von Schantz har skapat en hel serie med skickligt skrivna inlägg "Allt är lärarnas fel" del 1-10 än så länge där hon avhandlar  1. att omvärlden tillåter mobbning 2. att skolorna inte kalibrerar betyg väl 3 att lektioner behöver förberedelse  4. staten kan inte följa upp skolan 5. att det behövs system för att skapa likvärdighet   6. att pojkar har svårare i skolan  7. att lärare kritiserar det som är fel 8. att samhället har negativ syn på kunskap  9. snedrekrytering och betygsinflation 10. problem med jämställdheten.  .... håhåjaja vad kommer härnäst  ......  att klimathotet, befolkningstillväxten, regeringen är lärarnas fel.

2 kommentarer:

  1. Det är snart slut på syndabockens resa genom öknen. Det börjar bli rent löjligt att skylla på lärarna, så töntigt att vanliga människor avslöjar att det är någon annan som försöker skylla ifrån sig.

    Ett tecken på detta är att efter 30 års skäll på lärarna så producerar lärarutbildningarna fortfarande inte bättre lärare utan sämre. Det blir en spridningseffekt till lärarutbildningen och nu får de mycket skäll. Skäll hjälper dock inte och snart måste bytet av taktik komma samhället månar om att behålla det bra det har istället.

    SvaraRadera
  2. Observera att bilden är tillåten att använda av alla som är positiva till lärare. Helst med en referens till mig och min blogg men det är inget krav.

    SvaraRadera