torsdag 3 mars 2011

Ingen förtroendearbetstid för obehöriga lärare

Vi behöver verkligen diskutera frågeställningarna runt omkring som tex Lärarlegitimationen ingen quick fix för skolan och det som behövs göras extra. Det krävs mycket kompetens för att kunna planera ett lärarjobb med ordentligt elevfokus och obehöriga lärare har i stort sett aldrig den kompetensen. Jag anser i och för sig att Bort med usla obehöriga lärare nu men görs något kortare undantag så ska obehöriga lärare inte anställas med förtroendearbetstid som en ren signal om att ledningen måste lägga ner mycket mer tid på att styra och kontrollera vad de åstadkommer.

Min favoritbloggare Tysta tankar berör ämnet i Det här med lärarlegitimation och lyfter fram hur pragmatiskt och steg för steg Jan Björklund agerar. Hans favorithatobjekt är ju Jan Björklund så det blir riktigt roligt när han lyckas hitta en vinkling för att skälla på Björklund för något bra.

3 kommentarer:

 1. Intressant vinkling, det är så mycket snack om hur besvärligt det blir för obehöriga "lärare" men en majoritet av dem är ju förödande för undervisningen och försämrar skolans kvalitet märkbart.

  Utbildningen är värdefull men en effekt som är ännu starkare är att många av de som är väldigt ointresserade av läraryrket sållas bort av kraven på att plugga.

  SvaraRadera
 2. Då skulle det ju bli väldigt attraktivt att anställa obehöriga lärare. Riktiga, riktiga kommunslavar.

  SvaraRadera
 3. Ja, obehöriga lärare som kommunslavar. ;-) men det har visat sig att fria människor arbetar bättre så kommunerna skulle vinna på att anställa behöriga ändå.

  Så fort de börjar följa upp lärarens viktigaste uppdrag så inser de att det inte är kostnadseffektivt att med obehöriga lärare. Mäter de elevernas kunskap så .....

  SvaraRadera